De stora fördelarna med att använda BankID

BankID är en innovativ och modern verifieringstjänst där du med hjälp av din mobiltelefon, surfplatta, dator eller annan typ av enhet verifierar din identitet, utan att behöva hålla på med dosor, kort eller liknande. Här knappar du helt enkelt in den kod du har valt, svårare än så är det inte.

Tjänsten är omåttligt populär på de flesta håll runt om i Sverige. Detta tillsammans med Swish är två inhemska lösningar som de flesta människor nu använder för att verifiera sin identitet och genomföra transaktioner, och är en viktig anledning till att vi numera får en sömlös upplevelse online.

Men vilka fördelarna finns med att använda tjänsten?

4 fördelar med BankID

Det finns massvis med fördelar med BankID, medan nedanstående är några av de allra viktigaste:

Det är säkert

BankID är ett av de säkraste alternativen som existerar på hela marknaden, inte minst om du vet hur tjänsten fungerar och hur du använder den på rätt sätt. Den kryptering som BankID använder är i världsklass, och ser till att de cyberkriminella får det otroligt svårt att komma åt ditt konto.

Därmed är det inte särskilt konstigt att allt från banker till myndigheter använder den här verifieringsmetoden för att verifiera din identitet.

Metoden används även frekvent inom spelbranschen. Här får du möjlighet att logga in och sätta in pengar med metoden, något som ökar säkerheten när du ska lira live roulette eller andra speltyper.

Det går snabbt

Här slipper du fylla i massvis med information, och kan istället fylla i ditt personnummer och personliga kod – sedan är det klart. Enklare än så blir det knappast.

Faktum är att det sällan tar mer än 1 minut från början till slut, vilket gör att BankID kan konkurrera med vilken metod som helst när det gäller hastighet.

Du slipper komma ihåg olika lösenord

En av de största fördelarna med BankID är det faktum att du slipper komma ihåg massa olika lösenord. Här använder du alltid ditt huvudlösenord för att verifiera din identitet, vilket gör att du endast behöver hålla koll på ett enda lösenord. Detta gör att du kan använda din mentala kapacitet till något betydligt roligare, men förhindrar även att du måste ta dig igenom tråkiga processer för “glömt lösenord”.

Det kostar inget

Det är nästan galet när man tänker på det, men BankID kostar inte ett enda öre för dig att använda. Med tanke på hur smidig tjänsten är hade det inte varit konstigt om den hade kostat pengar, men vi får helt enkelt tacka och bocka.

Vi hoppas att BankID fortsätter att vara gratis i framtiden, annars kan det mycket väl hända att det tillkommer konkurrerande metoder som tar stafettpinnen från BankID:s hand.

Relaterade artiklar

Ont i ryggen – mångas gissel

Ont i ryggen kan vara väldigt hämmande och inte...

Upptäck en värld av Sol de Janeiros produkter

Inspirerad av den fängslande brasilianska skönheten, uppmuntrar "Sol de...

Få tips och inspiration till ditt sportlov!

Sportlovet är en perfekt tid att få tips och...

De stora fördelarna med att använda BankID

BankID är en innovativ och modern verifieringstjänst där du...

Helmut Newton – den provokativa och nyskapande modefotografen

Helmut Newton var modefotograf och är mest känd för...