House of Philia – En blogg om livet

House of Philia, även förkortat hofp, är en av Sveriges populäraste feelgood bloggar. Den är skapad och driven av Petra Bohman med hennes familj. Petras blogg särskiljer sig från andra bloggare genom att vara en av Nordens största bloggar inom livsstil och inredning. Bloggen är en av de många bloggarna som tillhör Elsas entourage. Andra bloggare som tillhör Elsas entourage inkluderar,

 • Att vara någons fru,
 • Anna Storm,
 • Enarmade Banditeten,
 • Styling by Denice,

House of Philia har varit en aktiv blogg sedan 2009. Några år efter det fångade bloggen folks uppmärksamhet och växte därefter i raketfart. Med alla de nyfunna läsarna växte sig bloggen allt större och år 2012 var House of Philia ett av top 10 mest googlade namnen i Sverige. Efter hand som åren gick växt sig bloggen ännu större och har tagit plats på andra sociala medier. Nuvarande har bloggens instagram över 32 tusen följare – och det växer ännu.

Influencer, kreatör & mamma

Petra är en positiv och driven mamma likväl som entreprenör. Med en brinnande passion för inredning och fotografering dela hon med sig av sitt liv i Småstaden, Gotland och Frankrike. Vidare får läsaren följa med familjen på äventyr likväl som i deras vardag – allt med livsglädje i fokus.

Korta fakta om Petra Bohman

 • Favorit dricka? – Espresso Martini.
 • Namn? – Petra Öfverberg Bohman.
 • Barn? – 4 stycken, 1 son och 3 döttrar.
 • Hur länge har bloggen varit aktiv? – Sedan Maj 2009.

Petra har varit aktiv och ambitiös med att dokumentera aspekterna av hennes liv. Hon skriver om allt under solen för sina läsare. På hennes blogg kan läsare se innehåll från de största aspekterna från hennes liv. Detta inkluderar bland annat,

 • Resor
 • Recept
 • Inredning
 • Gotland
 • Trädgård

Utöver detta skriver hon flitigt om sommarstället på Normandie och har ett brett utbud av inlägg relaterat till hennes bröllop. Fortsättningsvis skriver hon mycket om livet som fyrbarnsmamma.

House of Philia har varit aktiv i många år och har värnat om att kontinuerligt lägga upp innehåll för sina läsare. Detta innebär således att bloggen har ett ofantligt stor arkiv med långa listor av inlägg och bilder. För lojala läsare har bloggen inlägg daterade ända back till Maj 2009 – då när allt började. Detta gör det enkelt för nya läsare att få en uppfattning om vilka house of philia är och vad deras blogg handlar om.

Familjeliv

Petra är en engagerad och driven mamma som gör alltför sina barn. Hennes familj består av Trulle 19 år, Lolo 16 år och Bea 11 år och Moje 3 år. Vid hennes sida står hennes man Henrik Bohman. Med allt som kringgår i livet strävar Petra efter att inspirera och sprida sin glädje för livet. Petra har skapat House of Philia med intentionen att skapa en skön, enkel, avkopplande och underhållande fristad. House of Philia ska således visa ett familjeliv med extra allt!

Resor

Familjen bakom the house of Philia har ett stort hjärta för resor. De har gjort sig världsvana genom alla sina resor till bland annat,

 • Thailand,
 • Gotland,
 • Cypern,
 • Frankrike,
 • Fårö,
 • Grekland,

Med sikten på horisonten hoppas familjen kunna lägga till många fler länder. Genom bloggen kan läsaren ser bilder från resornas äventyr likväl som att ta del av den bildsköna naturen. Vidare inkluderar detta bilder på sköna pool:ar, mysiga franska byar och festliga tillställningar. Familjen har prövat allt från charter till kryssningar och är inte blyga för att mer inhemska resor. Utöver resor har familjen även ett hus på Normandie som de stolt visar upp och underhåller.

Recept

House of Philia har långa listor med enkla, snabba och goda recept för vuxna likväl för barn. Detta inkluderar allt från nallepizza på grillen till fräscha superenkla sommarsallader med grillad kyckling och couscous. Enkelhet likväl som hälsosam och näringsrik mat ligger alltid i fokus. Fortsättningsvis erbjuder bloggen även ett smörgåsbord av olika desserter för hela familjen.

Inredning

Philias house strävar efter att förgylla gamla hem med en mer modern touch. Den återkommande stilen är vit med svarta och grå detaljer. Det hämtas inspiration från det likväl charmigt lantliga som de modernt stilrena. Detta ses bland annat i användningen av olika typer av trä och färgval på väggar. Trots att stilen förändras med tiden är grundidén alltid densamma, att familjelivet ska få plats. Petra följer de senaste trenderna och är inte blyg för att experimentera med sitt egna hem för att hitta den rätta balansen mellan stilarna.

House of Philia blogg – vart kan jag hitta dem?

Vart kan jag följa houseofphilia? Bloggen med dess innehåll har funnits sedan 2009 men finns nu på andra sociala medier. Utöver bloggen finns samtliga bilder även på instagram, under namnet houseofphilia. houseofphilia över med över 2 tusen inlägg. Detta innebär att du som läsare har många bilder och inlägg att hämta inspiration ifrån.

Avslutningsvis är House of Philia öppna för samarbeten. För att kontakta bloggen angående samarbeten kan skriva till, houseofphilia@hotmail.com

Relaterade artiklar

Marine Le Pen – En opinionsbildare som ökar i popularitet

Marine Le Pen har haft ett intensivt liv i...

Ida Warg – Brun utan sol, Schampo & Tanning drops

Många influencers nöjer sig med att låna ut sitt...

Vad handlar Naked Attraction om?

Naked Attraction är en brittisk tv-dating show där en...

Upplevelser i Göteborg: Vad man kan göra och var man kan äta

Om du letar efter en storstadssemester som erbjuder lite...