Bill Pullman – En begåvad och mångsidig skådespelare

Bill Pullman är en välkänd skådespelare som har medverkat i en mängd olika filmer och TV-program under sin karriär. Han är kanske mest känd för sina roller i romantiska filmer som ”While You Were Sleeping” och ”Dear God”, Netflix-serien ”The Sinner” och BBC/HBO-filmatiseringen av ”His Dark Materials”. För att inte nämna rollen som president i filmen ”Independence day”.

Snabbfakta om Bill Pullman

Fullständigt namnWilliam James Pullman
Född17 december 1953
FödelseortHornell, New York, USA
Yrkeskådespelare
MakaTamara Hurwitz (1987 – idag)
BarnTre stycken
Förmögenhet200 miljoner kronor (uppskattat)
UtbildningState University of New York vid Oneonta
Skådespelardebut”The Kindness of Strangers” (1986)
Andra sysselsättningarmanus, regi

Tidigt liv och karriär

Bill Pullman föddes i Hornell, New York 1953. Han växte upp i en liten stad i Finger Lakes-regionen i delstaten och gick på State University of New York i Delhi och sedan på University of Massachusetts Amherst, där han studerade teater.

Pullmans karriär tog fart på 1990-talet, med en rad minnesvärda roller i filmer som ”Independence Day”, ”While You Were Sleeping” och ”Spaceballs”. 1996 spelade han i den romantiska komedin ”Dear God”. Pullmans prestation fick beröm av kritiker. Hans roll i ”Independence Day” som president Thomas J. Whitmore cementerade också sin plats i popkulturhistorien.

Bill Pullmans roll i ”The Sinner” 2017

2017 spelade Bill Pullman huvudrollen i serien ”The Sinner”, som detektiven Harry Ambrose. Hans roll i ”The Sinner” var en av hans mest minnesvärda de senaste åren och den bidrog till att etablera honom som en mångsidig och begåvad skådespelare. Han spelade en detektiv som försöker lösa ett mystiskt brott. Serien var en kritisk och kommersiell framgång. Under den omtalade intervjun, the sinner interview, berättade Pullman om sin erfarenhet av att arbeta med programmet samt utmaningarna med att spela en komplex karaktär.

Roll i ”Casper” och Pullmans profil på IMDb

1995 spelade Bill Pullman huvudrollen i familjefilmen ”Casper”, som en paranormal utredare som anlitats för att kommunicera med det vänliga spöket. Hans framträdande som Dr. James Harvey fick beröm från kritiker och publik och filmen är än i dag en älskad klassiker.

Bill Pullmans IMDb-profil belyser hans många prestationer inom film och tv. Han har medverkat i över 100 filmer och TV-program under sin långa karriär och arbetat med framstående regissörer som Roland Emmerich, Nora Ephron och David Lynch.

Familj och förmögenhet

Bill Pullmans familj innefattar hustrun Tamara Hurwitz och deras tre barn. Enligt Celebrity Net Worth är Bill Pullmans förmögenhet runt 20 miljoner dollar – det vill säga över 200 miljoner kronor. Han har byggt upp denna förmögenhet genom sin framgångsrika skådespelarkarriär och medverkandet i ett brett utbud av filmer och TV-program genom åren. Utöver sitt skådespelararbete har Pullman även tjänat pengar genom goda affärssatsningar.

En titt på Bill Pullmans skiftande skådespelarkarriär

Bill Pullman har haft en mångsidig skådespelarkarriär, med anmärkningsvärda roller i en rad projekt.

  • ”His dark materials” – Pullman spelade rollen som Young Will, en karaktär som har fått både kritiker- och publikhyllningar.
  • ”Gypsy” – Pullman spelade rollen som Dr. Mike, en patient till Nicole Kidmans karaktär och deras scener tillsammans blev väl mottagna. 
  • ”Newsies” från 1992. Pullman medverkade i denna Disneys musikalfilm och spelade rollen som Joseph Pulitzer – en roll som fick beröm från kritiker och bidrog till filmens status som en kultklassiker.
  • “Independence day”. Pullmans kanske mest uppmärksammade roll, som president Thomas Whitmore.

Bill Pullmans romantiska roller

1996 spelade Bill Pullman tillsammans med Bill Paxton i storfilmen ”Twister”. Pullman spelade rollen som Bill Harding, en stormjagare som försöker rädda sitt äktenskap, medan Paxton spelade hans rival, Melvin ”Mel” Yarnell. Båda skådespelarna hade bra kemi på duken och deras framträdanden blev väl mottagna. Några av Pullmans andra minnesvärda romantiska filmer inkluderar ”While You Were Sleeping”, där han spelade mot Sandra Bullock, samt ”Dear God” där han spelade en bedragare som poserade som präst. Pullman har en naturlig utstrålning och charm som gör honom väl lämpad för romantiska roller och han har fått beröm för sina insatser i dessa filmer.

Bill Pullmans stroke

2018 rapporterades det att Bill Pullman hade drabbats av en mindre stroke. Han vårdades på sjukhus och blev sedan helt återställd. Pullman har sedan dess talat om upplevelsen och vikten av att ta hand om sin hälsa. Trots bakslaget har han fortsatt att jobba inom underhållningsbranschen och har inte bromsat sitt späckade schema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *