Äpplen i ugn med kanel och socker

Äpplen i ugn med kanel och socker: Ett recept till att älska

Vem kan motstå äpplen i ugn med kanel och socker? Det är en klassisk, hjärtvärmande rätt som aldrig går ur tiden. Det behöver inte vara svårt heller, jag ska gi dig ett snabbt och enkelt recept för denna läckra efterrätt. Så, sätt igång ugnen, ta fram äpplena och låt oss komma igång.

Ingredienser

Först och främst, låt oss tala om vad du behöver för att få denna rätt på bordet. Det är faktiskt inte mycket – några enkla ingredienser som var och en bidrar till smakblandningen som gör den här rätten så minnesvärd. Selistan nedan för ingredienser och mängder.

Ingrediens Mängd
Äpplen 4 stora
Kanel 2 teskedar
Socker 1 dl
Smör 50 gram

Tillagning

Värme ugnen till 200 grader. Skala äpplena, dela dem i hälften och ta bort kärnhusen. Lägg dem i en ugnsform, strö över socker och kanel och punktera dem med smör. Grädda dem sedan i ugnen i cirka 20 minuter tills de blir mjuka och saftiga. Servera dem varma med lite vaniljglass på sidan, och njut av den fantastiska kombinationen av sött, kanel och krämigt!

Slutord

Vårt recept på ”äpplen i ugn med kanel och socker” är enkelt, men resultatet är en subtil balans av smaker som gör det till en favorit under kyliga kvällar. Efter alla, vem kan motstå doften av bakade äpplen med en touch av kanel? Så nästa gång du har några extra äpplen, vet du vad du ska göra – gör den här hemtrevliga efterrätten och se dina nära och kära le när de tar en tugga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *