Vad handlar Naked Attraction om?

Naked Attraction är en brittisk tv-dating show där en person som bär kläder väljer en potentiell partner bland sex nakna personer vars kroppar och ansikten långsamt avslöjas från fötterna och uppåt i flera omgångar. Ja, deltagarna är verkligen helt nakna.

När de sex personerna (män, kvinnor eller båda) har reducerats till två, visar sig den person som bestämmer sig också naken för att välja ut en av dem för en dejt med full klädsel. Naked Attraction presenterar deras feedback efter dejten.

Snabbfakta om Naked Attraction

UrsprungslandStorbritannien
I Sverige sedan17 juni 2022
Har expanderat tillTyskland, Danmark, Italien, Finland, Norge, Polen, Ryssland och Sverige
Programledare (Sverige)Sofia Wistam

Vem är programledare för Naked Attractions i Storbritannien?

Programmet presenteras av Anna Richardson och hade premiär den 25 juli 2016 och förlängdes för en andra säsong. Just nu visas den 10:e säsongen av programmet. Man kan lugnt säga att Naked Attraction är en succé på brittisk TV.

Har folk klagat på Naked Attraction?

Programmet fick många klagomål från tittarna på grund av den helfrontsnakenhet som förekommer. Många anser t.o.m. att Naked Attraction är porr. Sändningsövervakningsorganet Ofcom valde att inte undersöka saken eftersom det inte finns något som bryter mot deras regler; programmet är enbart en dejtingshow och innehåller ingen sexuell aktivitet. Dessutom visas det sent på kvällen, vilket är den tid då program som riktar sig till en mogen eller vuxen publik är tillåtna.

Är folk verkligen nakna i Naked Attraction?

Om det råder någon tvekan om det så är det så att folk verkligen är helt nakna på nationella TV-apparater.

Så hur länge är deltagarna i Naked Attraction nakna? Naked Attraction-avsnitten varar en timme, men det tar lång tid att filma varje program och deltagarna är nakna i flera timmar.

Vissa avsnitt tar upp till 12 timmar att filma, vilket innebär att de stackars deltagarna står nakna på inspelningsplatsen i ungefär en halv dag.

Premiär för Naked Attraction Sverige

Programmet, som började med en brittisk upplaga 2016, har spridit sig till flera länder, bland annat Norge och nu även till Sverige. Detta har överraskat många som har ansett att programmet har varit något kontroversiellt sedan starten. Medan vissa berömmer programmet för att det avdramatiserar den nakna kroppen menar andra att det fortfarande slutar med ytlig skräp-TV där den vackraste kroppen vinner.

Programmets tidslinje:

  • 2016 – programmet började med en brittisk upplaga.
  • 7 juni 2022 – Naked Attraction Sverige hade premiär och kan nu streamas.

TV-programmet har sina egna versioner i Tyskland, Danmark, Italien, Finland, Norge, Polen, Ryssland och Sverige.

Det bisarra dejtingprogrammet i Sverige

Så här fungerar Naked Attraction Sverige: Värden Sofia Wistam träffar människor som känner sig redo att hitta en partner, detta utan att ha orealistiska förväntningar. I programmet får en utvald person undersöka flera nakna kroppar och successivt välja bort dem tills det bara finns en kvar. När valet är gjort är nästa steg att gå på en första dejt tillsammans.

I centrum för premiäravsnittet står Ilona, en trettioettårig kvinna som aldrig varit på en dejt. Genom programmet får hon nu chansen att ta det stora steget, och med tanke på att hon är bisexuell får hon välja mellan både kvinnor och män när hon ska peka ut sin dejt.

Ilona sållade försiktigt bort dem en efter en och till slut blev André och Matti kvar. Till slut valde hon André.

Ilona och André skulle gå hand i hand från studion för att senare träffas på kvällen för den första dejten. Även om det såg ut som om de två hade det bra med varandra kunde vi ana att de inte var skapade för varandra, detta efter att André inte visade sig ha samma kärlek till rödvin som Ilona.

Nej, de två verkade inte passa ihop. Tillbaka i studion skulle de bådas ärliga bedömningar av kvällen verkligen visa just detta: Ilona och André saknade den rätta kemin för att dejta. Med det sagt var programmet ingen succé för varken Ilona eller André som får leta vidare efter den stora kärleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *