Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

De som följer den omåttligt populära TV-serien The Crown, har säkert blivit nyfikna på Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon. Den första säsongen omfattar åren fram till 1955, då prinsessan Margaret beslutar sig för att inte gifta sig med Peter Townsend och Winston Churchill avgår som premiärminister.

Prinsessan Margaret var drottning Elizabeth II:s enda syskon tillika hennes yngre syster och även kung Georg VI och drottning Elizabeths dotter.

Om Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

Förhållandet mellan Peter Townsend och prinsessan Margaret, är en av de viktigaste komponenterna av handlingen i de tidigare säsongerna av Netflix-dramat.

Prinsessan Margarets kärleksliv var fyllt av dramatik. Hon faller för officer Peter Townsend när hon bara är 17 år gammal. Men Townsend är då redan gift. Senare skiljer han sig och friar till prinsessan Margaret. Kyrkan av England tillåter vid denna punkt i historien inte omgifte av skilda personer. Dessutom krävs drottningens tillstånd för giftermål under 25 år ålder. Drottningen beviljar dock inget undantag.

Giftermål och skilsmässa

När Prinsessan når 25 års ålder så infinner sig möjligheten att gifta sig med Townsend, men endast om hon avsäger sig sin kungliga arvsrätt. Hon meddelar att hon är medveten om sin plikt gentemot Englands krona och beslutar sig för sätta plikten framförallt.

Senare gifter hon sig med fotografen Antony Armstrong-Jones. Tyvärr slutar äktenskapet med skilsmässa 18 år senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *