Logan Paul vs Floyd Mayweather

En obesegrad, mångfaldig boxningsvärldsmästare mot en Youtuber. Det är en boxningsmatch du förmodligen aldrig trodde du skulle se, men den sjätte juni 2021 hände det.

Då kunde du se Logan Paul i boxningsringen där han gick åtta ronder mot en av boxningsvärldens absolut största i en prestigefull uppvisningsmatch. Tiden innan fajten präglades av kontroverser, glåpord och hets, för att sluta med att de båda boxarna omfamnade varandra respektfullt efteråt.

Var Logan Paul vs Floyd Mayweather uppgjord?

Du tänker förmodligen precis som många andra att matchen måste varit uppgjord. Det finns inte en chans att en Youtuber skulle klara sig åtta ronder, och enligt många till och med vinna några, mot världens bästa boxare. Du kan ha rätt, men det finns en del faktorer som talar emot det.

Först och främst var det en uppvisningsmatch utan poäng eller någon utnämnd segrare. De flesta experter och fans är dock överens om att Floyd vann matchen.

Stor viktskillnad mellan boxarna

I boxning är vikt en väldigt viktig faktor, vilket är anledningen till att vanliga matcher delas upp i viktklasser. Logan Paul är 15 cm längre än Floyd, och vägde vid matchen hela 16 kg mer än honom. Detta gör att Floyd som inte heller är känd för knockouts, inte hade möjlighet att knocka Paul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *