Jämför elpriser – få ett billigt elavtal

Visste du att du enkelt kan jämföra elpriser? Med ganska enkla knep kan du komma igång med ett nytt elavtal på nolltid. Allt som krävs är egentligen en internetuppkoppling och en liten övergripande guide (som vi tänkte bjuda på).

Som många känner till kan kostnader för elavtal variera kraftigt beroende på aktörer. Vilket såklart är tråkigt. Men! Med rätt typ av verktyg kan du faktisk sänka dina kostnader direkt från soffan.

Så jämför du elpriser och får billig el

Det smartaste sättet för att få tag i billig el är genom att välja ett billigt elbolag. På så vis försäkrar man sig redan från början att elavtalen kommer ha en överkomlig månadsavgift. Dock är det just valet som kan vara knepigt. Då, det finns ganska många aktörer på marknaden och det kan kännas som en djungel vid första anblick.

Så jämför du elpriser och får billig el

Det enklaste sättet att komma igång med billig el blir således att jämföra alla elbolag mot varandra. Som tur är finns det redan sajter som har gjort det här åt dig. Där finner du oftast en överblick kring hur elavtalen ser ut, det kan exempelvis se ut så här:

  • Fortum – avgift 49kr
  • Göta Energi – fast avgift 52kr
  • Eon – fast avgift 39kr
  • Skellefteå Kraft – fast avgift 55kr

(Dessa priser ändras ständigt, så du bör såklart dubbelkolla om priserna fortfarande är aktuella hos återförsäljaren).

Avgifter på elavtalet

När man bestämmer sig för att byta elbolag bör man känna till att det finns olika typer av avgifter på elavtalet. Det ena brukar kallas för fast avgift, och den andra avgiften kan ses som ett tillägg som elleverantören lägger på. Detta kallas även för påslag.

Den fasta avgiften är statiskt och ändras ej. Den summan som du och elbolaget kommer överens om när ni tecknar avtalet kommer gälla under hela perioden.

Däremot, påslaget är alltid i förändring och priset på detta ändras beroende på hur marknaden ser ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *