Hur ringer man dolt och varför

Med mobiltelefonens intåg i var mans hem dog en gammal ädel konstform ut. Det ärade ungdomsbuset gick inte längre att genomföra. Busringningar blev ett minne blott. 

Innan mobiltelefoner med uppringningsdisplay och nummerpresentatörer fanns, var det vanligt att barn och ungdomar ägnade sig åt busringningar. Man satt med telefonkatalogen uppslagen och letade efter roliga eller ovanliga namn. Det här var alltså innan internet. Telefonkatalogen var en mycket tjock bok som kom ut varje år, med listor över privatpersoners och företags telefonnummer. För er ungdomar som förvirrat undrar vad en telefonkatalog var. Detta var även under tiden när telefoner satt fast i väggen. 

Under busringningarnas glansdagar kunde den uppringda alltså inte se från vilket nummer uppringaren ringde. Man var helt enkelt tvungen att säga vem det var som ringde. “Hej, det är Arne Svensson från Norrlunda” kunde det låta. Om man däremot var ute efter att busringa sade man helt enkelt inte vem det var. Ofta gick busringningen ut på att dra ett lite busigt skämt, eller ordvitsa på personens namn. 

Hur ringer man dolt

Men hur ringer man från dolt nummer idag? Även om intentionen kanske inte är att busringa kan man ibland behöva ringa från dolt nummer. Det är lättare än man kan tro! Du trycker helt enkelt #31# innan du slår telefonnumret du önskar ringa upp. På så sätt syns inte ditt nummer för mottagaren. Tänk dock på att du behöver göra om proceduren varje gång du önskar ringa från dolt nummer. 

Om du fått en busringning kanske du undrar “hur ser man vem som ringer med dolt nummer?” Svaret är enkelt. Det kan du inte. De enda som kan se vem som ringer från dolt nummer är polisen och telefonoperatören, och inte ens de kan se det i alla lägen. 

Busring med ansvar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *