Har du också svårt att få till rätt mängd pasta när du lagar mat? Står du där med förpackningen och höftar lite? För vem orkar väga upp 70 gram pasta per portion? Hur mycket pasta per person skiljer sig ju dessutom åt på olika förpackningar. 70-80 gram är väl normalt men det finns förpackningar som anger allt från 56 gram till 100 gram per person. Standardmåttet på restaurang ligger ännu högre med 110 gram okokt pasta per person.
Hur mycket pasta per person mätt i dl.
Kanske tänker du att det är lättare att måtta upp med ett decilitermått. Snabbare än att plocka fram köksvågen. Men då uppstår ju ett stort problem om du har valt spaghetti till middag. Men då finns ett hack. Iallafall för dig som äger en klassisk pastaslev. Hålet i en sån ska nämligen vara exakt anpassat efter en portion spagetti.
Hur mycket färsk pasta ska man äta per person?
Har du färsk pasta istället för torr pasta behöver du dosera lite mer. 125 gram kan vara lagom. Och här fungerar det givetvis inte med något slevhack heller om du inte vill kladda och krångla rejält.
Värma pasta hack.
Sen får man ju ta alla dessa mått med en nypa salt. Du ska ju äta så mycket pasta som du är sugen på. Äta mat efter hur hungrig du är. Om du nu inte går på någon diet, men då har du säkert riktlinjer från den hur mycket som är bra att äta per dag eller per måltid.
Och råkar du koka lite för mycket pasta går den ju alltid att värma. Kanske inte jättegott i micron där den kan bli lite torr. Men koka upp vatten och häll över pastan så har du uppvärmd pasta som är som nykokt.