mLOGO_solutionix_-01.png

MEDIT SOLUTIONIX 3D SCANNERS

Vi är ensamma och stolta återförsäljare i Sverige för 3D-scanners från det Korea-baserade företaget Medit. De har under 17 år tillverkat 3D-scanners för dental och smyckes-industrin, och har nu lanserat sin produktlinje med 3D-scanners anpassade för industriell användning, främst analys och reverse engineering. Medit Solutionix konkurrerar med några av de bästa märkena när det gäller nogrannhet och tolerans, men överträffar många när det gäller användarvänlighet och snabbhet. Prisläget ligger också strax under de största konkurrenterna vilket gör Solutionix till en superintressant produkt på marknaden. Som återförsäljare så stöttar vi även självklart med installation, introduktion och utbildning. Kontakta oss via formuläret längst ner om du vill veta mer eller få en offert!

93619926e36694a83e8b020f1c0c7e6f_oc.jpeg

SOLUTIONIX C500

SNABB, ENKEL/AUTOMATISERAD SCANNING av större föremål MED MAXIMAL NOGGRANNHET!

Solutionix C500 bjuder på en problemfri och enkel 3D-scanningsprocess. Du behöver inte vara raketforskare för att hantera denna 3D-scanner. Enkel kalibreringsprocess med hjälp av en kalibreringsplatta som placeras på bas-plattan. 

 • 5.0 MP KAMEROR, BLÅ LED (EJ KÄNSLIG FÖR OMGIVANDE LJUS) 

 • MAXAREA FÖR 3D-SCANNING: 90 / 175 / 350 / 500 MM (DIAGONALEN AV AREAN)

 • PUNKTAVSTÅND: 0.028 / 0.056 / 0.11 / 0.157 MM

 • NOGGRANNHET: 0.010 / 0.015 / 0.020 / 0.030 mm

 • INTERFACE: USB 3.0 B TYPE

 • TILLBEHÖR: 3-AXIS TURNTABLE (2 ROTATION / 1 SWING) 

 

Testscanning med Solutionix C500 + TA300+

 
t300.jpg

TA300+ SNABB, ENKEL AUTO-SCAN FÖR ALLA ANVÄNDARE

Tillbehöret TA300+ är optimerat för automatisk scanning av små till medium-stora objekt. Rotationsplattan kan hantera objekt upp till 10kg i vikt och 380 x 320 mm i storlek. Tack vare den kompakta designen är det inga problem att sätta upp och arbeta med C500 samt T300+ i trånga utrymmen, en area om ca 0,5 m2 räcker. 

 • ROTATION AXIS : MÖJLIGGÖR ± 180° RÖRELSE

 • ROTATION (BASE) AXIS : MÖJLIGGÖR ± 175° RÖRELSE

 • SWING AXIS : MÖJLIGGÖR ± 40° RÖRELSE

 
Optimized+for+High-Quality+3D+Scan+Data+Acquisition.png

HIGH DEF CAMERAS

Solutionix C500 kommer med dubbla högupplösta kameror som maximerar kvalitén på scan-data. C500 erbjuder också användaren att använda en av 4 olika linser beroende på hur stor yta som ska scannas (90, 175, 350, 500 mm). Ska man scanna ett litet föremål så använder man linsen för den lilla scan-ytan osv. Tillsammans med den roterbara basplattan maximeras kvalitet och automatisering i scannings-processen. 

 
REXCAN C500_MONITOR.jpg

DEN PERFEKTA PRODUKTEN FÖR FLERA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN!

Genom att använda 3D-scannad data kan du skapa en automatiserad process för kvalitetskontroll. Jämföra mått mot en digital cad-modell och få en färgkodad avvikelse-grafik som visar felaktigheter. Att tidigt  identifiera fel och hitta lösningar till strukturella och funktionella defekter/problem underlättar och spar enorma pengar i tillverkningsprocessen. 3D-scannad data går sedan självklart att importera till valfri mjukvara för Reverse Engineering.

 
maxresdefault+(1).jpg

ENKEL OCH INTUITIV MJUKVARA FÖR INSAMLING AV DATA

Medföljande ezScan för insamling av scan-data är ett extremt enkelt och intuitivt program som vem som helst kan hantera. Inled med en grov helt automatiserad scan. Låt basplattan göra sitt jobb. När första grov-scanningen är gjord och du upptäcker områden som saknar data, dubbeklicka på dessa och den roterande basplattan ställer sig rätt och scannern samlar sedan in ny data för att täppa det hålet. Om flera scanningar måste göras för att exempelvis få med botten av ett objekt finns enkla och snabba verktyg för att göra en alignment. Repair, Cleanup, Remesh och decimerings-verktyg finns självklart i programmet också!

 
test_color_texture_scan.jpg

Högupplösta texturer i färg

Den senaste teknologin fångar fina färgtexturer från scanningen utan behovet av en extra kamera för texturer. Användaren kan själv styra vilket slutresultat som önskas beroende på objektets färg m.m.

Ovan är en testscanning vi gjort av ett enkelt objekt vi hade på kontoret samt en bild på resultatet fotograferat på skärmen.

 

solutionix+d500.jpg

SOLUTIONIX D500

SNABB, AUTOMATISERAD 3D-SCANNING FÖR SMÅ DETALJER OCH HÖG DETALJNIVÅ

Solutionix D500 är en 3D scanner riktad till den professionella marknaden, designad för att scanna små föremål med komplexa former och extremt fina detaljer. Exempelvis ringar, smycken och mekaniska delar/detaljer som kräver en extremt detaljnivå och högsta precision.

 • 2.0 MP KAMEROR, BLÅ LED

 • MAXAREA FÖR SCANNING 120MM (DIAGONALEN AV AREAN)

 • PUNKTAVSTÅND 0.056 MM

 • NOGGRANNHET: 0.010 mm

 • INTERFACE USB 3.0 B TYPE 

 
FE159910-1D7B-492D-97CB-A0BD77944F63.jpeg

Helautomatiskt med en extrem detaljnivå/tolerans

Solutionix D500 är en helautomatiserad scanner framtagen för att scanna små objekt. Starta scanningen och scannern läser in data från flertalet vinklar för att fånga hela den komplexa modellen som scannas. När scanningen är klar läggs alla scanningar automatiskt ihop till en triangulerad mesh färdig att importera till CAD/CAM och Reverse Engineering mjukvaror som t.ex. Geomagic Design X. De tekniska specifikationerna är vägda mot den höga detaljnivå som krävs av både industri och smyckesdesigners.

 
COLOR TEXTURE.jpg

Högupplösta texturer i färg

Den senaste teknologin fångar fina färgtexturer från scanningen utan behovet av en extra kamera för texturer. Användaren kan själv styra vilket slutresultat som önskas beroende på objektets färg m.m.

Nedan är en testscanning vi gjort av ett enkelt objekt vi hade på kontoret samt en bild på resultatet fotograferat på skärmen.

test_color_texture_scan.jpg
solutionix_d700.jpg

SOLUTIONIX D700

SNABB, AUTOMATISERAD 3D-SCANNING FÖR SMÅ DETALJER OCH HÖG DETALJNIVÅ

Solutionix D700 är storebror till D500 med ytterligare upplösning på kamerorna vilket gör att D700 är ännu bättre på att fånga de mest extrema detaljerna. Även den riktad till den professionella marknaden, kanske den mest optimala scannern för smyckesdesigners och juvelerare. 

 • 6.4 MP KAMEROR, BLÅ LED

 • MAXAREA FÖR SCANNING 100MM (DIAGONALEN AV AREAN)

 • PUNKTAVSTÅND 0.029 MM

 • NOGGRANNHET: 0.010 MM

 • INTERFACE USB 3.0 B TYPE 

 
D700_detail_cut.jpg

När du behöver scanna objekt med en extrem detaljnivå

Solutionix D700 klarar av extrema detaljnivåer i klass med väldigt dyra laser-scanners! Blå-led tekniken gör att scan-processen går väldigt snabbt och smärtfritt. En punkttäthet ner till 0.029 mm och en noggrannhet ner till 0.010 mm säkerställer att smycken samt mekaniska/elektroniska komponenter scannas på ett korrekt sätt. 

 

 

Kontakta oss för mer info eller offert!

Namn *
Namn